2 scherven

Juan-Carlo Juan-Carlo
2 mrt 2023

Het verhaal over 2 gebroken jongeren die elkaar ontmoeten en zo hun verlies beter leren verwerken.

Het boek speelt zich af in Queens in de staat New York waar er een aanslag is gepleegd waarbij de broers van de 2 hoofdpersonages overleden zijn, ze hebben alle 2 nog trauma’s over die avond en ze verwerken het op hun eigen manier. Ze zien elkaar voor het eerst op school maar ontmoeten elkaar pas echt als Jessica (één van de hoofdpersonages) dezelfde job krijgt als Lucas (tweede hoofdpersonage).

Het boek gaat voor mij persoonlijk goed door, soms misschien een beetje te snel. Het is heel gemakkelijk te verstaan en ze gebruiken helemaal geen moeilijke woorden. Het is een goed boek over hoe 2 tieners door het verlies van een dierbare dichter bij elkaar komen.

Er wordt soms ook gefocust op hoe pijnlijk het is om zo iemand te verliezen en zo een traumatische ervaring te beleven. Je kan ook goed meeleven met de personages, het wordt heel duidelijk weergegeven hoe ze zich voelen.

Ook lijkt het mij goed dat Amy Giles de ouders van de hoofdpersonages apart bekijkt, zo zijn de ouders van Lucas overbezorgd omdat ze niet nog een zoon kwijt willen raken. En je ziet ook hoe de ouders zelf rouwen om het verlies van een kind. Zo is de moeder van Jessica helemaal van de wereld gegaan en wil ze niets meer doen: ze eet niet, doucht niet, enz.

Het is ook fijn dat ze er toch nog iets moois in steken zoals het sprankje hoop dat de twee hoofdpersonages krijgen als ze elkaar ontmoeten, hoe ze langzaamaan beseffen dat ze iets voor elkaar voelen en dat ze dan uiteindelijk niet meer zonder elkaar kunnen. Ondanks dat Lucas Jessica in het begin vooral probeerde te vermijden was hij net degene die niet meer zonder Jessica kon.

Dus al bij al een geweldig boek als je je eens wil laten gaan en misschien ook als je gevoelig bent en eens wil wenen want daar is dit boek zeker goed voor. Voor mij was het misschien een iets te makkelijk boek maar het is dan ook een Young-Adult boek.

Meer recensies van Juan-Carlo