Konijn en ik
Een prentenboek dat veel vertelt in weinig tekst, dat is een omschrijving die goed bij ‘Konijn en ik‘ past. In dit prentenboek is de tekst namelijk ondergeschikt aan de illustraties: de illustraties vertellen de lezer veel meer dan dat de tekst doet. Auteur en illustrator Cori Doerrfeld heeft in de illustraties zo veel expressie gelegd, dat de tekst helemaal niet nodig is om het verhaal te begrijpen. Een groot voordeel is dat het kleurgebruik heel rustig is, hierdoor kun je rustig langere tijd stilstaan bij een pagina en hierover in gesprek gaan met kinderen.
‘Konijn en ik‘ biedt ouders en leerkrachten een ingang om met de kinderen in gesprek te gaan over emoties. In dit boek komen namelijk allerlei emoties voor. Misschien kunnen kinderen wel de emotie uitbeelden of vertellen wanneer zij zo’n emotie voelen.
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar en ook nog goed te gebruiken voor kinderen die al wat ouder zijn. Zelf zou ik dit boek tot ongeveer groep 3 of 4, leeftijd 7 a 8 jaar, gebruiken.