Virginia - Leesteamlid Jo

jufBeau 25 oktober 2024
‘Virginia‘ is een prachtig boek dat sprekend laat zien hoe het leven was voor een tot slaafgemaakte op Aruba in het einde van de 19e eeuw. Het verhaal komt wat langzaam op gang, de eerste hoofdstukken zijn wat uitleggerig geschreven, na bladzijde 40 begint het echte spannende verhaal waar ik helemaal in werd gezogen. Ik leefde compleet mee met hoofdpersoon Virginia Demetricia, die het zwaar te verduren krijgt in het verschrikkelijke slavernij regime op Aruba. De vele fraaie illustraties zijn dragend bij het verhaal, waardoor je nog meer compassie voelt voor Virginia en de oneerlijke situatie waarin zij is beland.

‘Virginia‘ is het eerste deel van de serie Afefe. In deze serie kinderboeken worden de verhalen vertelt van tot slaafgemaakte vrouwen die in verzet kwamen tegen hun onderdrukkers. Virginia heeft echt bestaan, met de gevonden gegevens in het archief hebben de makers haar tot leven gewekt. In het boek worden behoorlijk wat Arubaanse woorden gebruikt die schuingedrukt zijn in het boek, achterin is er een verklarende woordenlijst om de woorden te begrijpen. Ik zal het boek gezien het thema en de gruwelijke details aanraden voor kinderen vanaf een jaar of tien.

Deze recensie is geschreven door Leesteamlid Jo en verscheen eerder op: https://jufbeau.com/recensies/virginia-een-afefe-verhaal/

Meer recensies van jufBeau