Mam, mag ik een tijger?

JufIlona JufIlona
6 mrt 2022

Als leerkracht ben ik altijd opzoek naar nieuwe, goed vertelde AVI-boeken. Belangrijke componenten die ik meeneem tijdens mijn zoektocht zijn humor, avontuur en spanning. Ik weet dat de leerlingen in mijn klas smullen van dit type boeken. Na het uitkiezen van het boek lees ik het altijd zelf voor ik het meeneem naar de klas, zien lezen doet lezen. En na het lezen van dit AVI boek was ik verrast.

Het verhaal is geschreven op AVI E5 niveau, maar bevat anders dan andere boeken van dit niveau, maar korte stukken tekst. Naast de korte stukjes tekst kent dit boek talloze kleurrijke illustraties die je direct nieuwsgierig maken. Het boek is geschikt voor de jongere lezers, zo ook voor de sterkere lezers in groep 3 en 4, mijn doelgroep. Het verhaal kent spannende momenten, want is een het niet gevaarlijk al die wilde dieren in huis? Maar bovendien kent het boek ook enorm veel humor.
Het herhalende component in de tekst zorgt voor een stukje herkenning en leest fijn. Naast dat kinderen dit verhaal zelf kunnen lezen dient het zich ook prima aan om voor te lezen. Het niet zo dikke formaat zal de kinderen ook erg aanspreken, ze zullen dit boek snel uit de kast pakken.

Ik ben enthousiast, dit boek gaat een mooi plekje krijgen in onze boekenkast!

Meer recensies van JufIlona