Een mooi boek om voor te lezen
Dit boek heb ik al een tijd in de kast liggen. Doordat het boek nu geplaatst is in de RegenboogTop100 kan ik het niet laten om er mijn eerste recensie over te schrijven.
Het boek begint met een kleurrijke spread van Ramses met zijn twee moeders op de achtergrond. Ik houd zelf van abstracte en heldere stijl van de tekeningen in het boek. De kleuren zijn zacht, maar het is geen traditioneel gedetailleerd prentenboek. Zowel de beeldtaal als de thematiek past bij de tijd.
In het boek gaat Ramses op zoektocht naar de oorsprong van zijn danstalent. Op school vertellen zijn klasgenoten dat zij hun talenten van hun vader of moeder hebben gekregen. Dar vindt Ramses maar raar, aangezien zijn beide mama's niet kunnen dansen.
Dit boek lees ik graag voor, vaak hebben kinderen vrij laat pas door dat de hoofdpersoon twee mama's heeft. Meestal pas zodra Omar in beeld komt. In het boek wordt hij niet papa genoemd, maar Ramses is ook een kindje van hem. De mama's vertellen Ramses over Omar, aangezien hij vragen stelt. Uiteindelijk ontmoet Ramses Omar en dit eindigt in een feest der herkenning.
Ik hoop met het voorlezen van dit boek, bij te dragen aan een breder wereldbeeld van kinderen. Daarnaast is dit mooie boek op rijm hoe dan ook prettig voorleesmateriaal.