Onsamenhangend

JufKaren JufKaren
16 mrt 2025

Mijn zoontje had dit boek mee om een boekpromotie over te doen. Ik heb het boek meegelezen met hem.
Het boek heeft weinig inhoud, vind ik. Gelukkig zitten er af en toe wat mooie illustraties in die behoorlijk grappig zijn, anders was dit boek maar saai.
Het is fijn te ontdekken dat Klein Wolfje eigenlijk de neef is van de de wolf die Roodkapje en oma heeft opgegeten.
Klein Wolfje is TE braaf, hij moet naar de schurkenschool van Oom Boef om daar boevenlessen te volgen en zo een schurkenspeld te verdienen. Hij gaat op pad door verschillende delen van Wolvenland en zo komt hij in allerlei delen. Hij loopt door de mensenstad waar hij een oud vrouwtje bang maakt en haar boodschappenmandje leeg eet ( hij eet ook haar waspoeder op en moet na het drinken zijn mond spoelen tot al het schuim is opgelost), hij ontmoet Vos Taptoe die een partner was met zijn Oom Boef. Vos Taptoe werd ondertussen marktkramer en verkoopt verkleedkledij.
Aangekomen bij de Schurkenschool verschiet hij van Oom Boef. Oom Boef is griezelig, onaardig en wil alleen maar profiteren van Klein Wolfje.
Oom Boef wil bediend worden en wil alleen maar eten, eten en nog eens eten.
De Schurkenschool is saai, dus gaat Wolfje zelf op avonturentocht en verdient hij zelfs bij de scouts een scoutsspeld!

Meer recensies van JufKaren