erg grappig
Billie Pieters is ontzettend grappig. Het liefst bedenkt en vertelt hij de hele dag moppen. Zijn ouders, zusje en oma zijn zijn grootste fans. Billies droom is om ooit cabaretier te worden en een zaal vol mensen aan het lachen te krijgen. Hij heeft alleen een probleem: hij stottert. Billie heeft al van alles geprobeerd, maar niets helpt hem van het stotteren af. Dat hij moet starten op de middelbare school maakt de situatie niet makkelijker... Wat zullen zijn schoolgenoten van hem vinden? En belangrijker nog... zal hij zijn droom om cabaretier te worden ooit kunnen verwezelijken?
In dit verhaal krijg je een heel goed beeld van wat er allemaal omgaat in het hoofd van Billie. Ik vond hem erg grappig en moest lachen om zijn hersenspinsels. Daarnaast had ik er eigenlijk nooit zo over nagedacht hoe moeilijk het voor een stotteraar kan zijn om naar een nieuwe school te gaan. Ik vind dat dit boek dat mooi beschrijft.
'De jongen die iedereen laat lachen' is leuk om zelf te lezen voor kinderen vanaf 10 jaar, maar door de humor en korte hoofdstukken lijkt het me ook een perfect voorleesboek. Bovendien past dit boek prima bij het thema van de kinderboekenweek van dit jaar!