een ontroerend, waargebeurd verhaal

Flower <3 22 april 2023
Ik heb meerdere boeken van Cathy Glass gelezen, en elke keer verbaas ik me erover dat er zulke gruwelijke en heftige dingen gebeuren in onze wereld. Dit boek vertelt het verhaal van Tilly, een veertien-jarig meisje dat zelf vraagt om een pleeggezin. Voordat Tilly in een pleeggezin terechtkwam, woonde ze bij haar moeder en stiefvader. Hier was ze getuige van heftige ruzies, klappen en psychische mishandeling. In het boek is heel mooi beschreven wat een veranderingen Tilly doormaakt. Ook maakt Cathy Glass heel goed duidelijk dat niet alle problemen zijn opgelost zodra je in een pleeggezin woont. Zo heeft Tilly te maken met de kwetsbaarheid van haar moeder. Ook komt er nog een (vreselijk) geheim aan het licht… Wat ik ook erg mooi vind is dat Cathy Glass ook over haar eigen kinderen schrijft, wat de lezer het gevoel geeft even een klein inkijkje te kunnen nemen in hun gezin. Alleen had ik nog graag gelezen hoe het met Tilly verdergaat.

Meer recensies van Flower <3