Gedwongen en ook gevangen .
In Gedwongen maken we kennis met Kim en Twan. Kim en Twan kennen elkaar al heel lang en zijn vijftien jaar getrouwd. Kim werkt in een apotheek en Twan is sinds een half jaar teamleider. Al is Kim de hoofdpersoon in dit boek, Toch gaaat de essentie over Twan.Het boek start na heerlijke vakantie . Op de laatste vakantiedag drinken ze nog een drankje en bemerk je al wat wrijving. Langzaam maar zeker ontward er zich een benauwde sfeer tussen Kim en Twan. Kim laat alles rustig begaan terwijl je als lezer denkt , meid dit kan niet . Twan ontwikkelt zich tot een zeer dominant , raar persoon. Hij heeft een dwangneurose en dit heeft een zeer grote impact in het gezin en zijn directe contactpersonen.
Langzaam aan veranderd het leven alsof er niets aan de hand is , maar toch met een enorme impact tot gevolg. Auteur Thea van Bodegraven heeft een bijzonder voor sommigen zeer realistisch verhaal geschreven .Het leest, zeer vlot ,je word volledig in dit leven gekatapulteerd . Die kontrole- van Twan en het gehele gedoe die hierop volgt'. Als lezer had ik medelijden zowel met Kim als met Twan . Dit is enorm meeslepend , maar wel een topper van een boek .