Schone schijn in een oppervlakkige wereld

Kajsa Kajsa
20 mrt 2020

Over haar lijk speelt zich af in het Amerikaanse stadje Savannah. Uiterlijke schijn bepaalt sterk het leven van de hoofdpersonen in dit boek.
Binnen een jaar na het overlijden van zijn vrouw Eleanor, die ongeneeslijk ziek was, heeft de rijke zakenman William een nieuwe vriendin gevonden. Een heel jonge, mooie, zwarte vrouw, haar naam is Keisha. Keisha wordt voorgesteld aan de rijke vrienden van William en aan zijn zakenpartner Jason en diens tweede vrouw Marcie.
Net als zij heeft ook Keisha een verleden achter de rug van armoede en geweld. Ondanks dat zij allebei een moeilijk verleden hebben vinden zij elkaar in het begin niet.
Marcie voelt zich bedreigd door Keisha.
Marcie denkt dat haar man Jason en Keisha ook wel interesse hebben in elkaar.

Dan volgen vele bladzijden met de hersenspinsels van beide vrouwen.
De onzekerheid en jaloezie van beide vrouwen worden uitgebreid beschreven, te uitgebreid naar mijn mening.
Jammer dat deze vrouwen zo afhankelijk zijn van hun man en hun omgeving.

Later in het verhaal zijn er wel wat complotwendingen maar die zijn niet echt heel interessant.
Zo worden op een gegeven moment voodoo en zwarte magie in het verhaal verweven. Dit had de auteur naar mijn mening beter niet kunnen doen. Het verhaal komt hierdoor wat ongeloofwaardig over en voegt niet veel toe.

Pas op het eind van het boek, echt op de allerlaatste bladzijdes, begon het verhaal iets interessanter te worden.
Maar helaas te laat. Het is typisch een boek die je snel weer vergeet en het is zeker geen triller.
Net als het wereldje waarin de hoofdpersonen in leven is dit boek erg oppervlakkig.
Ik had er meer van verwacht, ik geef het boek 2 sterren.

Meer recensies van Kajsa