Intrigerend verhaal
Ideaal boek om te lezen onderweg/in Parijs, zoals ik deed. Leest lekker weg, en brengt je niet alleen in Parijs, maar ook op andere plekken in Frankrijk. Brigitte Bloem heeft een intrigerend verhaal rond een schilderij geschreven.
Ook interessant als je 'Brieven aan Camondo' van Edmund de Waal hebt gelezen. Dit is als het ware een andere kant van dat indrukwekkende boek. En al is 'La Petite Irène' een fictief verhaal, het is wel gebaseerd op historische feiten. Het leven van Irène, moeder van de Camondokinderen, zou heel goed zo kunnen zijn gegaan. Volgende keer in Parijs wil ik naar Musée Camondo, dat nu is gesloten wegens werkzaamheden.