Een heerlijke potpourri voor rond de Kerst
Als fan van Winterson heb ik dit boek natuurlijk ook in de kast staan. Het is een heerlijke potpourri van sprookjes, griezelverhalen, wonderverhalen, memoires, autobiografische verhalen, romances, heidense en Bijbelse verhalen. Ze zijn gelardeerd met eenvoudige, persoonlijke recepten voor de feestdagen rond Kerst en Nieuwjaar.
Haar tip om op 24 december naar de kerstzang en vertellingen in King's College Chapel op Radio BBC4 heb ik opgevolgd, het was magisch.
De geschiedenis van het kerstfeest vieren komt ook aan bod. Dit boek kan gerust elk jaar rond Kerstmis herlezen worden. Het eindigt met een prachtige uiteenzetting over de betekenis en viering van Driekoningen op 6 januari.
Winterson ziet het schrijven, net als het verhaal over Driekoningen, ook als een soort epifanie: een plotselinge, verwarrende openbaring.
Mijn tip: zet het boek elk jaar ruim voor Kerstmis klaar.
Mijn tip: zet het boek elk jaar ruim voor Kerstmis klaar.