Perfecte beginners fantasy
Gespleten adem is een YA Fantasy waarin je hoofdzakelijk Elena van 17 volgt. Het boek bestaat uit 2 delen en is vlot in het Vlaams geschreven (als Nederlander moest ik hier even aan wennen, maar ondanks dat heel makkelijk te volgen).
In deel 1 van het boek maak je kennis met Elena en haar gezin waarin niet alles vlekkeloos verloopt. Elena heeft wel een heel goede band met haar opa en oma en gaat hier dan geregeld heen. Nadat ze een nacht blijft slapen is opa ineens verdwenen en voor Elena het goed en wel doorheeft beland ze in een parallelle fantasy wereld.
Deel 2 van het boek speelt zich af in de fantasy wereld waar je kennis maakt met magie en magische wezens. De opbouw van de wereld gebeurt gelijkelijk aan waardoor het heel makkelijk te volgen is als je net begint met het lezen van fantasy. Elena maakt allerlei spannende en mysterieuze dingen mee in deze wereld waarin ze opzoek is naar haar opa. Ze leert nieuwe mensen en wezens kennen en moet vechten voor haar leven in de wereld waar het goed tegen het kwaad strijdt.
Toch geef ik het boek 2 sterren omdat het voor mij persoonlijk iets te “makkelijk” was. Het gaf mij geen wauw effect. Wel denk ik dat dit boek een heel goed boek is om mee in te stappen in de fantasy boeken wereld, juist omdat het zo rustig aan wordt opgebouwd en makkelijk geschreven wordt.