Het perfecte boek voor deze tijd
Niksen... het Nederlandse niksen... gezien vanuit Olga Mecking en haar onderzoek vanuit verhalen, literatuur... nu in deze bijzondere tijd van carentaine is het leren niksen een bijzonder iets.
Toen ik via Dwarsligger de mogelijkheid kreeg dit boek te lezen greep ik die kans met beide handen aan... waarom... Ik moet er niet aan denken om thuis te zitten en te Niksen...
Tja juist hier gaat het om in het boek. Het (leren) niksen. De dwarsligger (het verhaal) is vlot en makkelijk geschreven. Een boek voor deze tijd. Je kan hem in een keer uitlezen of juist in etappes lezen...afgewisseld door een moment van niks doen...lezen en weer niks doen... Het leren onthaasten is een kunst! `Busy people, evergwhere...' hoe goed past dit boek in de huidige tijd! Want ja we zijn druk, maar moeten ook leren om pas op de plaats te houden. We mogen even niet naar de sportschool, yogaclubjes en meeten met vrienden...gewoon even niks na het online werken.
Zoek je tips hoe je moet leren niksen, dan is dit boek van Olga Mecking een echte aanrader! Grappig en op een bijzondere manier leerzaam in deze speciale tijd! De tijd waar we even allemaal moeten leren niksen ipv ons sociale leven met dit mooie weer draaiende houden!