Verbinding ondanks verschillen

Kleineprins 13 juni 2025
Dit boek is geschreven door de jonge schrijfster Baek Seungyeon en vertaald door Teun Meeuwsen . De roman vertelt het verhaal van een jonge vrouw die gaat werken in een brievenwinkel in Seoul, nadat ze naar ouderlijk huis heeft verlaten in verb and met een verdrietige periode daar.
De eigenaar van de brievenwinkel is een man die een passie heeft voor handschriften en briefpapier en mooie schrijfmaterialen
Hij begint de brievenwinkel in Seoul met een speciale penvriendenservice waar je brievenwinkel kunt schrijven aan anonieme mensen en brievenwinkel kunt lezen die door anonieme mensen zijn gestuurd en.
vaak worden de lezers ontroerd door de brieven die ze uitwisselen

Hyoyoung ontdekt hoe waardevol de brieven zijn , ze ontdekt ook voor haarzelf heel dierbare mensen en kan uiteindelijk met jaar verleden in het reine komen.
Ze komt er achter dat ze al die jaren jaloers was geweest op iets waar naar zus alleen maar last van had gehad
Misschien kunnen en en wij ons niet identificeren met de Koreaanse cultuur zoals die sterk naar voren komt in dit boek maar wel met de gedeelde gevoelens die denk ik universeel zijn.

Ik heb heel erg genoten van het boek de prachtige beelden van hoe de lucht verkleurt en de zon zon ondergaat en je honger begint te krijg en te krijgen , dat is het moment om naar huis te gaan van de speeltuin .
Maar ook de mooie warme manier waar op geschreven wordt over de zorgvuldigheid waarmee elke letter wordt op geschreven .
In de hectisch omgeving van de wereldstad Seoul is dit een oase van rust en ontmoeting en ik vind het een buitengewoon hoopgevend boek
De brievenwinkel in Seoul is een winkel die echt bestaat en in het najaar hoop ik er een brief te gaan schrijven want ik ben door dit boek wel overtuigd dat we zo’n mooie winkel allemaal wel kunt en gebruiken

Meer recensies van Kleineprins