Een bewonderenswaardige reis!
Ik las het boek Overprikkeld, mijn leven & MS van Nathalie Weemaes.
Multiple Sclerose (MS), was voor mij een ziekte waar ik tot voor kort nooit bij stil had gestaan. Dat veranderde toen mijn schoondochter onlangs van de ene op de andere dag met deze diagnose werd geconfronteerd. Daarom werd ik nieuwsgierig naar het boek van Nathalie Weemaes.
In het debuut van Nathalie lees je hoe ze haar leven met MS beleefd. Het verhaal biedt een ontroerend en eerlijk verslag. De ziekte is ingrijpend: ze worstelt met de regie over haar leven, zowel op het maatschappelijke als op het sociale vlak.
In korte, pakkende hoofdstukken neemt ze de lezer mee op haar persoonlijke reis. Ze beschrijft hoe ze werd overvallen door de diagnose en hoe ze vervolgens met de hindernissen en obstakels met deze ziekte leerde omgaan, binnen het constante spanningsveld tussen willen en kunnen. De kracht van haar verhaal schuilt in haar veerkracht: De 'oude' Nathalie, die zich niet zomaar gewonnen geeft, maakt langzaamaan plaats voor iemand die dapper leert omgaan met de nieuwe werkelijkheid. Dat ze in deze uitdagende situatie ook nog de energie vond om dit boek te schrijven, is bewonderenswaardig.
De schrijfstijl is prettig en toegankelijk. Bewuste keuzes in de opmaak, zoals een iets groter lettertype en bredere witregels, dragen bij aan het leesgemak. De matte cover met fraai kleurgebruik oogt verzorgd en uitnodigend.
Het boek bood waardevolle inzichten. Eén van de meest praktische lessen was het bewust inplannen van rustmomenten. Voor mijn persoonlijke auditieve overprikkeling een mooi advies, welke ik meeneem.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer wil begrijpen over het leven met MS, die last heeft van een overprikkeld brein maar zeker ook voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie om met tegenslagen om te gaan.