Een verhaal vol warmte

LadyTink 04 september 2025
Dit boek grijpt je meteen bij de keel. Het begint met een groep vriendinnen die elkaar terugzien, en dan loopt het al snel fout wanneer één van hen, Maya, onwel wordt en vraagt naar de dode jongen.
Dat is het begin van een meeslepend verhaal waarin zes vriendinnen, verbonden door jeugdherinneringen aan een trektocht in de Morvan, terugkeren naar het verleden. Terwijl Maya in het ziekenhuis vecht tegen jongdementie, ontdekken we via dagboekfragmenten geheimen uit hun gezamenlijke verleden.
Korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. Stukken uit het heden, maar ook dagboekfragmenten en herinneringen aan vroeger worden met elkaar verweven waardoor stukje bij beetje het verhaal zich ontplooit.
Dit verhaal gaat niet enkel over ziekte, maar over over vriendschap, geheimen en hoe herinneringen ons vormen. Het is een heel toegankelijk en emotioneel verhaal dat de perfecte balans vindt tussen spanning, nostalgie en menselijkheid.
En natuurlijk zorgt de hit 'Forever Young' van Alphaville die regelmatig terugkomt voor dat extra beetje nostalgie