Advertentie

Scherven geven aan dat er iets gebroken is. Het kan je tot bloedens toe verwonden.
Liefde? Soms heb je verrekte veel liefde nodig om door de scherven( woorden)? heen te kunnen kijken.
De titel intrigeerde me. Vooral omdat ik een zwager heb gehad,(intussen overleden) die ook alcohol verslaafd was. Van zeer nabij zag ik het gevecht van mijn zus en hun gezin. Sommigen stonden met een arm/gevouwen handen, om mijn zus, maar heel veel mensen kwamen met een veroordeling of een verwijt...lacherig, zelfs op bezoek komen met 'gezellige ' drank als cadeautje. Ik was erg benieuwd. Hoe de 'liefde door scherven heen,' troost kan bieden, laat staan helpen.

Ik herkende de pijn van Esther meteen. Wat een leven. Wat een strijd. Het boek heb ik in één keer uitgelezen. Spanning en verdriet/ blijdschap en hoop wisselen elkaar af. Ook de liefde van God die steeds sterker werd. Het vertrouwen in Hem, dat dieper ging naarmate de zorg van haar man zwaarder werd.
Dit boek is een troost en een handreiking voor diegenen die met een verslaafde en/of hun partner te maken hebben. Verslaving is geen zwakte! Partners treffen geen schuld! Het is er opeens. Aan (v)oor(oor)delen heb je niets. Esther, jouw boek geeft goed weer, wat een heftige levenservaring en strijd jij en je gezin hebben gehad. Jouw woorden geven een diep inzicht weer in de problematiek, onmacht van de verslaafde en hun partners/omgeving. Dit boek zal velen helpen zoals het mij heeft geholpen. Dit boek is een aanrader, een Must Have.
Ook voor mensen die niet met verslaving te maken hebben, is dit een prachtig boek om te lezen.
Marianne de Ruijter-Heus

Reacties op: liefde door scherven heen.

50
Liefde door scherven heen - Esther Scholten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker