Verbijsterend

Leene 08 januari 2024
In twee dagen uitgelezen. Het is een verbijsterend boek. Het gaat over een jonge vrouw ( piranti/later Isah genoemd) die om een gearrangeerd huwelijk te ontlopen, vlucht in de armen van een Nederlandse leger officier. De vrijheid waarop ze hoopt vindt ze niet. Ze is compleet rechteloos. Na een aantal jaren wordt ze 'afgedankt' als haar 'man' Gey gaat trouwen met een Nederlandse vrouw. Dat ze dan ook haar kinderen kwijt raakt en alleen als baboe voor haar kinderen kan zorgen is verbijsterend. Ik vond het een schokkend verhaal, kende dit stukje geschiedenis alleen vaag. Ik had ook last van plaatsvervangende schaamte over hoe daar met deze mensen is omgegaan.

Meer recensies van Leene