Feniks

LezenMetEvy LezenMetEvy
18 mrt 2026

Voor de blogtour van Feniks van Grace Patrijs mocht ik dit ebook lezen via Kobo Plus. Dankjewel aan de auteur voor het recensie-exemplaar!

Feniks is een korte, expliciete novelle die je in ongeveer drie uur uitleest. Ik hou wel van wat spice in mijn boeken, maar een puur erotische roman las ik nog nooit eerder. Ik was dus erg benieuwd wat dit met mij zou doen.

Wat me meteen aansprak, was het voorwoord van de auteur. Het voelde persoonlijk en warm. Haar intentie om “gewoon voor een fijn gevoel te zorgen” is duidelijk voelbaar doorheen het hele verhaal.

We volgen Jenna, een sociaal wat onzekere jonge vrouw die via een weddenschap in contact komt met Mitch, een erotische masseur. Mitch is zorgzaam, respectvol en duidelijk een gever. Wat start als professioneel contact, groeit al snel uit tot wederzijdse aantrekking.

De dubbele POV vond ik een meerwaarde. Het gaf extra diepgang aan hun gevoelens en zorgde ervoor dat Mitch niet enkel een fantasiefiguur bleef, maar ook echt emotionele lagen kreeg. De humor in het verhaal zorgde bovendien voor een luchtige toets tussen de expliciete scènes door.

Toch had ik persoonlijk graag wat meer verhaal en opbouw gezien. Vanaf halverwege volgen de erotische scènes elkaar snel op. Hoewel ze liefdevol en vrouwvriendelijk geschreven zijn, voelde het voor mij soms iets te veel en te snel. Bepaalde ontwikkelingen kwamen daardoor minder geloofwaardig over en ik miste wat inkijk in Jenna’s leven buiten haar seksuele ontdekkingstocht.

Dat neemt niet weg dat Feniks een vlot geschreven, ontspannende novelle is die duidelijk mikt op lezers die houden van expliciete, erotische romans. Het is absoluut geen subtiele romance, maar een uitgesproken spicy verhaal.

Voor lezers die niet houden van expliciete scènes raad ik aan om zeker vooraf de trigger warnings te lezen, want de auteur is daar heel duidelijk en transparant over.

Hoewel dit niet helemaal mijn vaste genre is, waardeer ik hoe vrouwgericht en liefdevol het verhaal geschreven is. Uiteindelijk draait het niet alleen om seks, maar om zelfontdekking, vertrouwen en liefde voor jezelf en voor elkaar.

Meer recensies van LezenMetEvy