Mooi thema, luchtig gebracht
Dit boek van Stefan Raatgever leest vooral lekker vlot weg. De hoofdstukken zijn vrij kort, voor het weet zit je halverwege het boek.
Het boek las voor mij alsof ik zelf weer in mijn middelbare schooltijd zat. Een herkenbare overijverige leraar, struggles met vrienden en andere klasgenoten, een stunt aan het einde van het examenjaar. Wat dat betreft een boek vol herkenning.
Het hoofdthema wordt mooi en luchtig gebracht door het verhaal heen. Je leeft mee met de ik-persoon en de fijne schrijfstijl van Stefan Raatgever maakt het meeleven best intens.
Daarnaast bevat het boek ook leuke woordgrapjes, afgewisseld dus met een wat “zwaarder” thema. Het boek bevat mooie metaforen, soms filosofische (korte!) overdenkingen en goed uitgewerkte scenes die het alles doet lezen alsof je er zelf bij bent.