Een verhaal dat oog heeft voor de schoonheid en zin van het menselijke bestaan
Nachtraafmeisje is een verhaal dat je als lezer raakt. Je beleeft het door de ogen van Rosalie, een meisje dat een emotionele last draagt die eigenlijk te zwaar is voor haar leeftijd. Door haar perspectief voel je haar innerlijke wereld van nabij: haar gevoelens, gedachten en blik op de werkelijkheid.
Het verhaal is rijk aan prachtige beelden en subtiele metaforen die doordringen tot de diepere lagen van de menselijke geest.
De kern van het boek brengt een belangrijke boodschap over: liefde, schoonheid en verdriet mogen naast elkaar bestaan. We hoeven ons verdriet niet weg te duwen – als we het durven aankijken, kunnen we ervaren dat het, hoe intens ook, uiteindelijk weer zachter wordt.
Nachtraafmeisje nodigt uit om met meer openheid te kijken naar ons eigen verdriet en dat van anderen. Een verhaal dat oog heeft voor de schoonheid en zin van het menselijke bestaan. Het raakt aan eigen verdriet en biedt troost. Door het in een fantasievol verhaal te gieten, krijgt het onzegbare vorm – en dat maakt het des te krachtiger.