goed boek
Dit boek heb ik gekregen van @lsamsterdam om te lezen en een recensie te plaatsen. Op voorhand heb ik de podcast geluisterd die erbij hoort. Dit was al een goede opwarmer voor het boek zelf! Aan het begin van het boek wordt hier ook naar terugverwezen, als je het boekt wilt lezen, luister dan ook de podcast
Jonathan werkt voor de AIVD. Door een eerdere gebeurtenis krijgt hij de rustige en vervelende klusjes toegediend. Wanneer hij van een bron aanwijzingen naar een organisatie krijgt, gaat hij zelf op onderzoek uit. Jonathan is eigenwijs personage, die geen uitdaging uit de weg gaat om tot belangrijke informatie te komen. Al zorgt deze informatie dat hij besluiten moet nemen met gevaar voor eigen leven, maar ook wat onrust in zijn privé leven.
Ik wist niet goed wat ik van het boek kon verwachten, omdat het een politieke thriller is en ik hier in eerste instantie minder snel voor zou kiezen. Door de podcast was ik al erg enthousiast geworden en heeft dit boek mij aangenaam verrast. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en na twee dagen was het boek helaas al weer uit. Dit komt omdat het boek erg prettig weg leest, maar ook omdat het boek fijne gebeurtenissen heeft. De spanning is constant aanwezig in de situaties waarin Jonathan zin begeeft. Ook blijf je meedenken in de link naar de uiteindelijke beweegredenen van de dader.
Ik wil wel meer Jonathan na dit boek! Hopelijk komt er snel een vervolg.