Schaduw 1 -Timo Parvela

Loopy Loopy
30 apr 2024

Schaduw is de titel van dit prachtige en bloed slurpende boek geschreven door Timo Parvela en geïllustreerd door Pasi Pitkänen. Het begint de nacht voor kerst. Peter komt op bezoek bij een kerstman die nep lijkt te zijn.

Elk kind fluistert zijn wens voor kerst in de nep lijkende kerstman zijn oor. Peter heeft een wens die het leven van zijn beste vriendin kan redden namelijk dat Sara beter wordt, want die gaat sterven.

Peter denkt dat het influisteren van zijn wens tijdverspilling was en dat Sara binnenkort onder de grond ligt maar nee, die nacht komt er een stinkende elf die zich Elpio noemt hem met een voorstel tegemoet: Sara wordt weer beter in de ruil voor zijn schaduw.

Peter hoeft er niet lang over na te denken: natuurlijk geeft hij zijn schaduw op voor Sara, maar toch voelt hij zich er niet gemakkelijk bij om zijn schaduw weg te geven maar hij overweegt het en geeft Elpio zijn schaduw.

Dit verhaal was prachtig om te bekijken en om te lezen. En het leuke was: er zaten 2 verhalen in, de ene keer las je het vanuit de ogen van Peter en de andere keer weer vanuit Uudit haar ogen. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden die van spanning, emotie en cliffhangers houdt.

Meer recensies van Loopy