Sprookjesachtige sferen verweven met een rauw randje dat uitnodigt tot reflectie

LRR1802 03 mei 2025
Ik zag dit boek voorbij komen bij een winactie en wist meteen dat ik mee wilde doen.
Er waren zoveel lovende reacties over 'Lampje', dat ik niet alleen nieuwsgierig werd naar dit boek, maar ook anderen nieuwsgierig maakte naar dit boek.
Samen met mijn nichtje van 10 jaar heb ik dit boek gelezen en wat een feest was dat! Het is zo bijzonder, maar ook leerzaam om de verschillende opvattingen uit het boek met elkaar te delen.

Het boek is echt een boek die je als hardcover zou moeten lezen. De kaft, de illustraties en kleuren roepen meteen een bepaalde sfeer op. Op de achterkant lees je "Door de storm. Tegen de wind. Tegen wat iedereen zegt en vindt". Prachtig! Je wordt - als volwassene - meteen aan het denken gezet.

Krekel is een boek, waarin sprookjesachtige sferen worden verweven met een rauw randje. Geen doorsnee kinderboek, maar het zorgt er wel voor dat jonge lezers gefascineerd raken door de personages en de zoektocht. Als volwassene doet het je stilstaan bij thema's, zoals de zoektocht naar verbinding.

Wat dit boek zo uniek maakt is de fijne schrijfstijl. Niet moeilijk, precies zoals het is. Daardoor ben je als lezer in staat de emoties werkelijk te voelen. Daarnaast de verschillende lagen in het boek en de illustraties bij ieder hoofdstuk. Dit laatste leverde bij ons nieuwe gesprekken op, waardoor ze niet slechts decoratief waren.

Dit boek nodigt je uit tot reflectie, onafhankelijk van je leeftijd. Super knap gedaan!

Meer recensies van LRR1802