Zenuwslopend
Dit boek trok echt vanaf de eerste dag dat ik ervan hoorde mijn aandacht. De muziek wereld is iets wat mij gewoon blijft interesseren! Daarnaast dacht ik: Leuk! Weer eens wat anders. Ik lees namelijk weinig thrillers en dit verhaal gaf me toch lichte thriller vibes. Overall dus gewoon very excited to read this book! Muziek, stalkers, geheimen YAY!
De sfeer van het boek wordt vanaf de allereerste zin gezet. Alles ademt Amerika: cheerleaders, football wedstrijden en een echte American High School met natuurlijk de schoolkantine, de tribunes bij de sportvelden, de mean girl met haar volgers die natuurlijk ook een cheerleader is en de mysterieuze knappe, nieuwe jongen op school. Het is een redelijk veel gebruikte setting in boeken en films, maar het slaat toch elke keer weer aan, tenminste bij mij wel, haha! Ik hou ervan ❤
Er gebeurt ontzettend veel in dit boek. Op sommige momenten misschien zelf iets te veel. Er waren heel veel zijweggetjes binnen dit verhaal. Sommige leuk, sommige spraken mij wat minder aan omdat ik ze totaal niet relevant vond. Het deed mij soms ook een beetje denken: Wanneer begint nou dat spannende verhaal waar ik me zo op had verheugd na het lezen van de achterflap? Ik merkte dat ik echt zat te wachten op de actie tijdens de eerste hoofdstukken en toen die steeds maar weer uitbleef werd ik steeds ongeduldiger. Hierdoor lag er naar mijn mening een groot contrast tussen de eerste helft van dit boek en de tweede helft en het duurde ontzettend lang voordat ik me echt in het verhaal kon storten. Hiernaast had ik veel meer willen lezen over het sterren bestaan van Kate zodat de risico’s van het verraadde van haar geheim veel heftiger zouden zijn geweest dan alleen het verliezen van haar privacy.
Dit gezegd te hebben, het was het het echt wel dubbel en dwars waard om door te lezen! Want ook al wist ik eigenlijk direct wie de stalker zal zijn, waren er in de tweede helft van het boek zo veel spannende en onverwachte momenten dat ik aan één stuk door wilde lezen! Waar de (leuke) clichés je eerst om je oren vliegen, wordt je later verrast door allerlei spannende, zenuwslopende en ook emotionele gebeurtenissen. Ik kreeg ware Chinouk Thijssen vibes en las de tweede helft van dit boek dan ook binnen twee avonden uit!
Er waren naar mijn gevoel twee karakters die er echt uitsprongen. Allereerst was dat Cassie, de beste vriendin van Kate. Zij is echt ontzettend goed neergezet qua persoonlijkheid en heeft karaktertrekjes die het hele boek door steeds opnieuw terugkomen, waardoor je echt een gevoel bij haar krijgt. Ik vind dat Cassie zelfs nog beter neer is gezet dan Kate. Ze is degene die ik echt heb onthouden na het lezen van In de Spotlights. Daarnaast vond ik Cameron, de manager van Kate, echt een leuk karakter. Hij steunt Kate is alles wat ze doet en is er altijd voor haar. Even had ik moeite met schakelen, omdat ik in het eerste hoofdstuk een beetje het gevoel kreeg dat hij een soort van love-interest ging worden, haha! Na het eerste hoofdstuk werd al snel duidelijk dat dit helemaal niet zo was. Cameron is echt zo’n lieve en leuke guy die helemaal opgaat in zijn werk voor Kate en ik weet niet, je raakt gewoon gehecht aan hem.
Dus, kon dit boek waarmaken wat ik ervan had verwacht? Over deze vraag heb ik een tijdje moeten brainstormen en ik heb het goed laten bezinken. Ik had tijdens het lezen namelijk af en toe grote frustraties over bepaalde dingen en het feit dat ik moeilijk in het verhaal kwam. Toch, zeg ik JA. Dit boek heeft zijn verwachtingen waar kunnen maken en dat komt puur door de geweldige omslag die het boek nog maakte over de helft samen met het zenuwslopende en verassende einde!
Dit alles bewijst ook nog maar eens opnieuw dat ik gewoon NOOIT een achterflap moet lezen. Gewoon echt nooit! Ik deed het al nooit, dus waarom nu wel?! Ik kan mezelf wel een beetje voor mijn kop slaan. Als ik er helemaal blanco in was gegaan had ik misschien een iets mindere afwachtende houding gehad tot wanneer de spanning nou eens begon. Ik weet het niet en we zullen het ook nooit te weten komen.
Van mij krijgt In de Spotlight 3/5 ★