Heksen enzo...

Lie F Lie F
12 apr 2023

Ik mocht "Dans door het verleden" van Rina Stam, deel 1 van de Rode Draad Trilogie, lezen.

Een verhaal over een zigeunerfamilie in een ver verleden en ook over heksenverbranding.
We volgen Mila van kind tot volwassene. Ze maakte veel mee maar werd er sterk van.
Mila had een gave waardoor ze kon voorspellen wat er in de toekomst van een man/vrouw zou gebeuren, deze gave erfde ze van haar oma Tsera.
Om een centje bij te verdienen gaat Mila dansen op de markt in grote steden. Janos begeleidt haar op zijn gitaar. Oma doet er aan waarzeggerij en leert er Mila hoe het moet. Vrouwen die deze gave hadden werden uitgescholden voor heksen en werden vaak levend verbrand op een brandstapel. Daarom moesten ze hun gave  verspreiden in het geniep.
Mila combineert en dansen en waarzeggerij om zo geld te verdienen en zich in een stad te kunnen vestigen waar ze de ware liefde ontmoet.

Dit verhaal ontdekte Flora recentelijk tijdens een reincarnatiesessie, waarin ze probeert te ontdekken waarom haar relaties nooit standhouden.

"Iedere familie heeft een thema waar een leerproces nodig is in het familiesysteem.
In dat vorige leven vluchtte je in het dansen. In dit leven is de hele zoektocht naar die ene man een vlucht."

Flora gaat haar eigen verleden verder uitspitten en hoopt op een fijne toekomst.

Dit boek las ik op 2 dagen uit.

Een goed geschreven verhaal, een heftig verhaal.

Aanrader dus.

Hop naar deel 2