Goed onderbouwd

Lie F Lie F
21 mrt 2022

In 'de zaak Delfosse', geschreven door Ann Alaerts , leren we Hanne kennen. Na de moord op haar man werd ze op non-actief gezet bij de politie. Ze vind het leven moeilijk en het lukt haar maar niet om er terug plezier in te krijgen.
Haar psycholoog raadt haar aan om eens naar een andere patiënt te bellen en deze als hulp in te schakelen. Kate heeft haar man recent verloren, hij is gestorven aan vergevorderde kanker, waardoor ze begrijpt wat Hanne doormaakt.
Hanne wil heel graag terug gaan werken en Kate moedigt haar hierin aan. Een 10 jaar oud dossier over een moord op een juwelier wordt de eerste opdracht voor de nieuwe adviseur van de 'cold-case'- unit.

Korte hoofdstukken vertellen het verhaal van Hanne en Kate. We lezen hoe Hanne steeds beter wordt door de goede zorgen van Kate, hoe ze zich inwerkt in het dossier Delfosse, hoe ze hoopt de moordenaar te vinden.
Naast dit is er ook het verhaal van de moordenaar. Hij is niet blij dat uitgerekend Hanne het dossier kreeg doorgespeeld en wil haar het leven zo moeilijk mogelijk maken.

Beide verhalen vullen elkaar aan.
Samen nadenken over feiten, gepleegd door de verdachten, door de moordenaar, maakt het verhaal wel spannend.
De personnages zijn goed uitgewerkt, wat ze meemaken zie je in gedachten voor je.
De spanning sluip langzaam door het verhaal, wordt goed opgebouwd, het einde is onverwacht.
Een goed geschreven boek, een aanrader.

Meer recensies van Lie F