Ontdekken van alledaagse dingen
"Het schrijven heeft een paar keer als verplicht aangevoeld, maar ruim 85 % van de tijd vond ik het leuk om te doen. Het geeft voldoening en het lucht op. Daarnaast wil ik afmaken waaraan ik begin. Ik bijt me ergens in vast en ik laat niet meet los. Het wordt een heel gaaf, oprecht, eerlijk en open boek. Het is helemaal wie ik ben. Een jongedame op reis en op zoek naar zichzelf. Een vrouw die ervaringen zo letterlijk mogelijk opschrijft als herinnering en als openbaring voor iedereen die het wil lezen. Ik wil mensen een lach en een traan bezorgen, ik wil inspireren op het gebied van echt jezelf zijn, alleen reizen, echt leven, sport, voeding en hoe je brein echt in elkaar zit. Al mijn wijsheden, al mijn leermomenten, al mijn stommiteiten en al mijn grapjes zijn in dit boek verweven."
Een duidelijkere omschrijving, door Esther zelf getypeerd als ideale achterflap, dan deze vind je niet gauw.
Een boek schrijven over het verwerken van verdriet tijdens het rondreizen in een mooi land is moeilijk, denk ik toch, maar Esther slaagt er heel goed in. Het verhaal wordt heel eenvoudig verteld, elke stap die Esther doet, doe jij ook...
Je leeft mee tijdens het lopen, de massages, het kopen van voeding....je leert Thailand kennen. Thailand, het land van gebakken rijst, harde eieren, groene en gele curry, citroengrasthee en immer lachende mensen.