Debuutroman die meer dan 5 Sterren waard is.
Tijdens mijn bezoek aan Amsterdam in de laatste week van november 2024, vond ik de debuutroman van Rogier van Vuure in de brievenbus. Ik had het boek vooral uit nieuwsgierigheid gekocht. Ik ben geen expert, geen Neerlandicus, geen schrijver of zelfs maar een redelijk ervaren criticus. Nu ik erover nadenk, heb ik zelfs moeite om dit te schrijven zonder spelfouten te maken, omdat ik al meer dan 25 jaar in het buitenland woon. Maar, ik begon op vrijdag met het lezen van Rogiers boek en was zaterdagmorgen al uit. Hoewel ik een ander boek had meegenomen om in Amsterdam te lezen (van Stephen King) dat moest wachten tot ik Rogiers boek uit had. Rogiers boek zit vol (geloofwaardige) verrassingen en wendingen en daardoor geen seconde saai. Dit tegen de achtergrond van de 600+ pagina's tellende roman van Stephen King die ik bij me had en vooral las om 's avonds in slaap te vallen. Tijdens onze korte ontmoeting die we in Duivendrecht hadden, vroeg ik Rogier wanneer zijn volgende roman zou verschijnen. Hij glimlachte en vroeg me wat ik dacht dat het hoofdpersonage in een vervolg zou moeten zijn. Ik hoop oprecht dat dit betekent dat hij met de gedachte speelt om een vervolg te schrijven! Rogier, ik hoop dat je genoeg tijd vindt om minstens één, maar hopelijk nog veel meer boeken te schrijven.