Vrolijk en grappig

Majonne Majonne
27 mrt 2020

Wat een vrolijk en grappig verhaal!

Mira heeft een grote droom; net als haar oudere zus naar de eenhoornschool mogen. Ze droomt al jaren van haar beste eenhoornvriendin en heeft een boek vol tekeningen van hen samen en de vele prijzen die ze samen zullen winnen.
De school lukt, maar die beste eenhoorvriend is wat anders dan verwacht. Dirk is stuntelig, is aan het slapen of aan het eten, echt glitterig en magisch ziet hij er ook al niet uit. Hoe moet dat nu met al haar dromen?

Het boek met zijn glimmende voorkant en regenboog heeft direct aantrekkingskracht op mijn dochters. Het boek is voor de leeftijd van 7-9 jaar maar ook oudere kinderen vinden dit nog grappig en leuk.
Het boek is vrolijk en grappig. Het is een leuk verhaal dat heerlijk wegleest. Het heeft een levendige schrijfstijl en heeft veel woordgrappen. Zo zijn de namen van de leraren heel leuk bedacht. Het heeft veel verrassende momenten, maar is nooit spannend, alleen vrolijk of lollig. Wat het uitermate geschikt maakt voor beginnende en jonge lezers. Het boek heeft veel tekeningen, die vaak geïntegreerd zijn in het verhaal. Het boek is erg geschikt om voor te lezen, ook voor ouders is dit boek grappig.
Mira en Dirk zijn een leuk stel en Mira kan niet wachten om nog meer fantastische avonturen te beleven met Dirk. En wij, als lezers, ook niet. Hopelijk komen er nog meer van deze vrolijke en grappige verhalen.

Meer recensies van Majonne