Advertentie

Giel ging altijd met zijn opa op zoek naar antieke schatten. Als hij dit na het overlijden van opa met zijn moeder doet, is dat niet hetzelfde. Hij mist opa, maar ontdekt een oud boek met spreuken. Hij besluit de geest van opa op te roepen. Dat gaat alleen niet goed, er komt een geest van een dief. De dief had nog een grote diefstal gepland, voor hij dood ging. Nu moeten Giel en zijn broertje een masker uit een museum gaan stelen, anders laat de dief hen niet met rust.

Niet alle avi-boeken zijn even interessant om te lezen. Het is lastig met eenvoudige woorden een goed verhaal neer te zetten. Dit AVI E4 boek is daar wel in geslaagd. Het is ten eerste heel mooi vormgegeven. Het boek ziet er uit als het boek dat Giel vond, met vergeelde pagina's, vouwtjes en scheurtjes. Er staan mooie tekeningen in, die het verhaal goed aanvullen.
Tjerk Noordraven staat bekend om zijn enge griezelboeken. Zo schreef hij al vier delen van de 10+ reeks "de engste serie ooit." Ook dit is een echt griezelboek en bevat geesten; het is wel heel spannend. Het boek is dan ook zeker niet voor elke lezer van 7+ geschikt. Het is echter wel precies dat boek dat er nog niet was voor deze groep lezers. Een heus griezelboek, dat zo spannend is dat je het in een keer uit leest. Als volwassenen lezer heb je niet eens door dat je een avi-boek leest, zo goed is het verhaal.
Het leuke is dat dit deel 1 is van de serie Giel en de geesten. Met wat geluk volgt er dit jaar nog een volgend deel.

Reacties op: Zo griezelig, je merkt niet dat het avi is

5
De geest van de meesterdief - Tjerk Noordraven
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners