Grappig met aandoenlijke karakters
Elsie helpt graag bij haar ouders in de winkel. Maar het is ook wel saai in haar stadje. Dus als op een dag de lokale heks een oppas voor haar huis en huisdier zoekt, hoeft Elsie niet heel lang na te denken. Zelfs al is dat huis een betoverde toren. Hoe moeilijk kan het zijn….
Dit boek is voor kinderen van 6 tot 9. Om voor te lezen of zelf te lezen. Het heeft een wat grotere letter en korte hoofdstukken. Ook bevat het veel zwart- wit tekeningen, soms een kleintje bij de tekst dan weer een pagina vol.
Het is een vrolijk en grappig verhaal vol met leuke personages. Het heeft wat mysterie en spanning, wat magie en hekserij, maar allemaal heel onschuldig en niet eng.
Mijn dochter en ik vonden het erg grappig.
Er zaten leuke gebeurtenissen in, toverij dat elk kind zich kan voorstellen en wel zou willen meemaken. De personages waren al gauw vertrouwd, de dieren, de mensen en de "levende dingen". Zo vertrouwd dat het jammer was dat we alweer afscheid moesten nemen. We willen ook wel heel graag weten of Elsie nog een keer op bezoek gaat bij haar vrienden. Waarschijnlijk wel, denkt die kleine slimmerik van een dochter. "Want anders was er geen tweede boek, toch mama." Dat tweede boek heet 'Heksenwens'. Ik heb haar nog niet verteld dat in de zomer het derde boek verwacht wordt.