Kippenvel zo spannend en griezelig
Het mysterieuze huis op de heuvel - Kelly Ngai en Mikki Lish
Geschikt vanaf 10 jaar.
Dit Australische schrijversduo woont niet op hetzelfde continent. Mikki woont inmiddels in Amerika, Kelly nog in Australië. Is het bij de één dag, dan is het bij de ander nacht. Heel knap dus dat de dames samen toch prachtige boeken kunnen schrijven.
Als zus en broertje Hedy en Spencer bij hun opa moeten gaan logeren hebben ze hier niet veel zin in. Opa woont afgezonderd in een huis op een heuvel. Niets te beleven dus, dat zal wel saai worden, denken ze, maar niets is minder waar. Ze krijgen een rare boodschap. Zou die van hun verdwenen oma zijn? Er gebeuren hele rare en beangstigende dingen. Gelukkig krijgen ze ook hulp, maar wie kunnen ze vertrouwen en wie niet. Hoe loopt deze vakantie af?
Het begint direct mysterieus maar nog niet eng. De schrijvers zetten een goede sfeer neer door de manier waarop ze de omgeving beschrijven. Hoewel er veel vreemde zaken in het huis voorkomen, zie je toch alles voor je. Ook de personen en hun relaties worden mooi uitgediept. Ook al wordt er vanuit een verteller gesproken, kan je de emoties van met name de kinderen goed voelen.
Ik vond het boek behoorlijk griezelig, het kippenvel stond soms op mijn armen. Het wordt mysterie in de titel is goed gekozen. Langzaam maar zeker worden steeds meer stukjes duidelijk om tegen het einde allemaal bij elkaar te komen. Wat dat betreft heeft het wel iets weg van een thriller qua plot en spanning.
Het boek eindigt mooi, ze leefden nog lang en gelukkig. En dan, op de laatste bladzijde is de spanning ineens terug. Op naar een volgend deel. De landkaart van de tovenaars.
Daarover later meer….
Dit razend spannende kippenvel gevende boek krijgt van mij 4 sterren.