Perfect op maat voor de beginnende lezer
Dit verhalenboek heeft 3 tot 4 verhalen per avi-niveau in AVI M3, E3, M4 en E4.
Het zijn niet zomaar verhalen, maar ze zijn heel vies en grappig. Elk verhaaltje wordt gevolgd door weetjes of doe-tips.
Het gaat over piep, scheten, boeren, snot en alle vieze dingen die kinderen heel grappig vinden.
Ik weet zeker dat kinderen dit boek heel grappig zullen vinden. Het is fijn dat ze het zelf kunnen lezen. In de klas zal de humor een nadeel zijn. Dit boek is namelijk niet stil te lezen. Het leeskwartier zal verstoord worden door gegiechel, gegrinnik en gelach. Het is wel weer heel leuk om een keer een activiteit mee te doen. In een klein groepje lezen en dan de doe-tip uitvoeren bijvoorbeeld. Dat het boek verdeeld is in avi-niveau is zowel een nadeel als voordeel. Het nadeel is dat kinderen het misschien niet snel pakken, want een deel is te makkelijk of moeilijk. Dat is makkelijk op te lossen door hen te vertellen dat ze de moeilijkere delen later nog kunnen lezen. Voordeel is dat het boek zo leuk is dat het uitdaagt om het volgende avi-deel ook te lezen. De avi-niveau's lopen op, maar de overgang is niet aangegeven waardoor je vanzelf verder leest. Een goede keuze, denk ik.
Ik vind dit boek echt een aanrader voor beginnende lezers.