Bizar, bijzonder. Tragikomisch
De zesentwintig jarige schoonmaakster Mona heeft geen makkelijk leven gekend.
Als haar relatie in New York tragisch eindigt, besluit ze het geluk te gaan zoeken in New Mexico. Maar ook deze frisse start blijkt al gauw stoffig. Mona valt ook hier van de ene ongezonde relatie in de volgende. Komt dit nog goed?
De cover heeft een plaatje dat op twee manieren te bekijken valt. Ik zag in eerste instantie die plumeau en naïef als ik ben, dacht ik "waarom een plumeau, het gaat over stofzuigen". Tot ik het boek kiekte voor social media. "Oh" Bij ons thuis werd er al gesproken over het V-boek. Het is door de voorkant niet een boek om gezellig mee naar buiten in het openbaar te nemen, om te lezen bij het zwembad of in de speeltuin. Wat jammer is, want het is een doorlezen, je legt hem liever niet weg.
Dit boek bevat eigenlijk twee, van oorsprong Engelstalige, romans. Het wordt omschreven als grappig, om in een deuk te liggen. Maar ook als aangrijpend.
Ik heb het met gemengde gevoelens gelezen. Waarschijnlijk met verkeerde verwachtingen, want komisch vond ik het niet. Ik heb gelachen, dat zeker, maar vond het vaak pijnlijk en tragisch.
Monica is een beschadigde jonge vrouw en maakt vanuit die beschadigingen niet altijd de meest gezonde keuzes. Dit maakt dat ze in allerlei bizarre situaties terecht komt. Soms moest ik daar om grinniken, maar vaker dacht ik "Oh meisje toch".
Het leest lekker vlot weg, maar bevat redelijk wat seksuele scènes. De cover wijst hier al op, natuurlijk. De dingen die ze meemaakt als schoonmaakster in de huizen vond ik het grappigst. Mensen zijn rare wezens.
Mona is een gek mens, maar je sluit haar al vlug in je hart. Je hoopt vurig dat het goed komt. Wat dat betreft vond ik het einde nog wat te open, er kan nog wel een derde deel volgen. Wie weet, het originele Engelstalige deel is van 2019 en er zat 4 jaar tussen de eerste twee delen.
Zoek je een uniek boek met een aparte hoofdpersoon en bizarre gebeurtenissen, wie weet is Mona dan wel jouw meid.