Perfect voor de young-adult dystopian liefhebbers!

MandyvanTwist 05 juni 2025
Ik heb mij zo ongelofelijk erg met dit boek vermaakt. Het was zo fijn en vol actie geschreven dat ik maar bleef lezen. En kijk ook even naar de cover, echt prachtig! Dit geeft ook gelijk een klein voorproefje van een van de tests die de leerlingen moeten doorstaan.

Het verhaal gaat over een groep jongeren die naar de academie der staatsveiligheid gaan om een opleiding te volgen. Hier krijgen ze psychologische en fysieke tests waarbij enkel de beste leerlingen overblijven. Tijdens de opleiding komt het groepje erachter dat de academie geheimen bewaard die te maken hebben met de dimensiepoorten. Kunnen zij het mysterie ontrafelen? En zullen de vriendschappen en relaties sterk blijven?

Aan het begin moest ik even wennen aan de ingewikkelde tijdsverdeling maar na een tijdje ging dat prima. Alleen de wisselende pov's in een hoofdstuk was af en toe wel wat verwarrend. Dan had ik even niet door wiens pov ik aan het lezen was. Maar gelukkig was het verhaal nog wel prima te volgen. Ik had graag ook wat meer willen zien van de andere dimensies maar dit geeft mij nu een goede reden om de volgende delen in de reeks te gaan lezen.

Dit boek is een echte aanrader voor mensen die van young adult dystopian boeken houden. En vooral liefhebbers van the Hunger Games en Divergent.

Meer recensies van MandyvanTwist