Meer een doe-boek dan een leesboek
Wat een boek! Het is heel veel boek waardoor diverse andere boeken overbodig zijn geworden.
Mijn eerste indruk was een goede, een vlinder op de voorkant bij een boek over transformatie.
Prachtig maar ook iets voorspelbaar. Het meest intrigerend waren toch vooral de lijntjes en symbolen rondom de vlinder.
Door alle pijlen liet het mij direct zien dat er een samenhang is met andere zaken. Intrigerend dus ik begon verwachtingsvol.
Zoals gezegd, het is “veel boek”. In eerste instantie kon ik mijn aandacht er niet echt bijhouden. Het is geen handig boek wanneer je andere dingen aan je hoofd hebt, het verdient echt 100% van je aandacht.
Het is de schrijver gelukt om gevoel en ervaren een gelijkwaardige plaats te geven en dat is een verademing in deze op ratio georiënteerde maatschappij.
Hij geeft veel weer van zijn eigen ervaringen en die kwetsbaarheid vind ik mooi en een tegelijkertijd een uitnodiging om kwetsbaar te durven zijn.
Ik vind het vooral een “doe-boek”. Neem dit mee, samen met een mooi schrift en genoeg pennen, naar een onbewoond eiland en je hebt de rest van je leven genoeg om uit te werken.
Sjamanisme, innerlijk kind werk, psychologie, energetisch werk, voorouders en zielsverlies….alles zit erin en alles houdt verband met elkaar.
De lijntjes en symbolen op de cover staan er duidelijk niet voor niets.
Mijn algemene indruk is dat dit een goed boek is voor mensen die al bekend zijn met transformatieprocessen. Wanneer dit niet het geval is dan ben je al snel geneigd het boek weg te leggen. Ik zou het zeker aanraden aan mensen waarvan ik weet dat zij hier ook mee bezig zijn.
Om cadeau te geven aan iemand die je minder goed kent is geen aanrader, dan zou ik toch voor een algemener boek gaan.