Kracht door openheid
Allereerst wil ik even kwijt dat het voor mij een flinke pil was om te lezen, waardoor ik er wat langer over heb gedaan dan normaal. Het verhaal sprak me enorm aan, en ik keek er naar uit om het boek te lezen. De afbeelding op de voorkant raakte me diep en bracht bange gevoelens naar boven over mijn eigen verleden als kind. Ik vind dat de afbeelding perfect past bij het verhaal en een uitstekende keuze is voor de cover van het boek.
Persoonlijk houd ik altijd van wat meer rustpunten (witregels) op een pagina, omdat dit de tekst visueel wat luchtiger maakt, maar desondanks leest het boek gemakkelijk weg. Het verhaal is ontzettend goed geschreven en verwoord. Echt, mijn complimenten! Abeltje mag enorm trots zijn op zichzelf. Ik heb veel bewondering voor haar, vooral omdat ze zo mooi en open over haar ervaringen heeft geschreven en hierin haar vrijheid heeft gevonden.
Dit boek heeft me geraakt en een diepe indruk achtergelaten door de openheid en kracht van Abeltjeās verhaal. Ik ben dankbaar dat ik dit boek mocht lezen via de boekentour.