Mijn berichtje aan jou.

MarieMelkert MarieMelkert
2 apr 2024

Een snel kort berichtje sturen achter het stuur, kan heel zware gevolgen hebben dat alles in je leven verandert.

Mijn berichtje aan jou geschreven door Luanne Rice. Zij is de meester in het schrijven van emotioneel intense Young- Adult roman verhalen. Dit verhaal is hartverscheurend en gaat over wat er in de realiteit kan gebeuren. Rice is iemand die weet hoe ze haar lezer vanaf de eerste pagina moet meenemen in het verhaal zodat je niet meer kan stoppen met lezen tot je aan het einde komt.

Het boek gaat over een 16-jarig meisje, Tess, die onderweg was om haar zusje, Evi, op te gaan halen. Ze kreeg een ernstig auto-ongeval wanneer ze nog snel een bericht wilde beantwoorden van haar zus. Ze belandt in een coma, maar dat is wat de mensen toch denken. Ze heeft namelijk het locked-in syndroom, Dat houdt in dat ze alles rond haar kan zien en horen maar niet kan bewegen, maar niemand beseft dat. Ze hoopt dat haar kleine zusje en haar beste vriendin het zullen opmerken.

De schrijfstijl van Rice is zeer fijn en ook vlot, wat goed bij het genre past. Ze schrijft ook vooral op een diepgaande manier vol met emoties. In het boek wordt er ook vanuit verschillende perspectieven verteld.

Wat ik wat minder vind is dat het wat te uitgebreid en gedetailleerd is, dat de hoofdstukken zo lang zijn. Het verhaal is voorspelbaar, want het is snel duidelijk hoe het gaat aflopen. Daardoor kan het verhaal wat minder spannend worden maar dit is niet altijd.
Wat ik goed vind is dat ze geen ingewikkelde zinnen schrijft en daardoor kan ze goed de emotie naar boven halen, zo kun je duidelijk voorstellen hoe de personages zich voelen en wat er gebeurt. Door die manier van schrijven is dit zware verhaal toch wat leesbaar. Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt geschreven, vind ik het interessanter, anders is het wat saai als je heel de tijd vanuit één persoon meekijkt.

Door het boek te lezen kun je weten wat het doel is van de auteur. Het doel is iedereen er bij te laten stilstaan dat op je gsm zitten achter het stuur zware gevolgen kan hebben, het kan ook heel je leven veranderen, niet alleen voor jou, maar ook voor de geliefde mensen om je heen.

Conclusie:
Ik vind het een geweldig boek en het is zeker ook een aanrader voor iedereen, zowel volwassen als jongeren. Ik geef dit boek een 4,5 ster van de vijf want ik vind dat het een beetje te lang is en te gedetailleerd. Maar buiten dat laat de auteur zien en maakt ze ook duidelijk dat je achter het stuur je moet concentreren op de baan en niet op je gsm of andere dingen.

Meer recensies van MarieMelkert