Muco kan iedereen treffen

Marijke67 27 maart 2025
In dit boek komen een moeder, haar zoon en dochter aan het woord. Ieder omschrijven ze hoe zij de ganse situatie hebben beleefd. Claire, Michelle en Vincent zijn een drieling. De meiden hebben beide mucoviscidose.
Claire was een vechter en tot twee keer toe kreeg ze een longtransplantatie. Helaas stootte haar lichaam deze iedere keer af. Michelle daarentegen had meer geluk en zij kreeg 1 transplantatie.
Er word niets verbloemd en bv bij Vincent zie je dan een foto bij ieder levensjaar van Claire. De mama voelt zich soms geen al te goede mama. En Michelle wist dit staat me ook nog te wachten. Al bij al vond ik het een boek die ons wat inzicht geeft wat een ziekte met je doet. Hoe familieleden het elk op zich verwerken of aanvoelen.

Meer recensies van Marijke67