Geheimen in tijden van de Koude Oorlog
Het Boekwinkelcomplot speelt zich af in de setting van de Koude Oorlog en in een tijd waar vrouwen sterk in een mannenwereld leefden. Het verhaal gaat over Celia, een jongedame die op zoek is naar wie ze is en wat haar toekomst te bieden heeft. Ze ondekt heel wat geheimen vanuit het verleden die zich verder ontwikkelen in het heden. Zo raakt ze betrokken een wereld waarvan ze nooit dacht dat die bestond.
Louise Fein legt heel wat nadruk op de personages, time-frame van de koude oorlog als ook de details. Ook de invalshoeken van verschillende personages zorgen ervoor dat je emotioneler betrokken geraakt. Ze brengt letterlijk de personages tot leven. Dit is echt een grote meerwaarde in het boek.
Er komen ook heel wat thema's aanbod waardoor Louise Fein een groot publiek bereikt. Zo denk ik aan familie, vriendschappen, geheimen, liefde, strenge opvoeding, ... en nog zo veel meer.
Daarnaast krijg je een inkijk in de wereld van spionage en wat voor effect dit geeft op de personages. Hierdoor geraak je gefascineerd en ben je benieuwd naar wat er verder kan gebeuren in het verhaal.
Het boekwinkelcomplot komt in begin wat traag op gang en dit doordat de setting eerst goed gekaderd wordt, maar het boek blijft vlot om te lezen verhaal en zeker een aanrader als je houd van een historische roman met wat spanning.