De vijfde dimensie: niet langer een raadsel

Marit Marit
10 mrt 2022

‘Leven in 5D’ kon ik niet zomaar door blijven lezen. Ik had in de maand die ik het boek las dagen nodig dat ik het boek bewust opzij legde, om de inhoud te laten bezinken. Soms had ik wat gelezen en dan dacht ik “wat moet ik daar nou mee?”, maar na een paar dagen viel het kwartje en dan dacht ik “wauw, dit klopt eigenlijk precies”. In dit opzicht vind ik het dan ook een verrassend boek, omdat sommige dingen die ik las pas later op hun plek vielen en wie weet wat ik er nog meer uithaal naarmate er meer tijd verstrijkt.
Mijn verwachting van het boek was dat ik bepaalde vaardigheden zou leren om me steviger te verankeren in de vijfde dimensie. Toch staan er niet zoveel oefeningen in als dat ik verwacht had. Er worden wel een aantal praktische zaken benoemd om rekening mee te houden, welke ik behulpzaam vind. Tegen het einde van ‘Leven in 5D’ wordt de ‘Sprial Chakra meditatie’ uitgewerkt, dit vind ik een prachtige meditatie die ik nog vaak zal doen. Deze meditatie heeft mijn ogen, en mijn hart, écht geopend. Deze zal me dan ook zeker bijblijven. Net als bepaalde verschuivingen in denken die worden besproken, zoals wanneer er iets gebeurt dat je niet leuk vind om dan geen energie te besteden aan negatieve gedachtes, maar om dan juist verwonderd te zijn. Soms zijn het relatief simpele dingen die een groot verschil maken!
Ik denk dat het boek vooral een aanrader is voor mensen die al enigszins bekend zijn met de vijfde dimensie en die daar de verdieping in zoeken. De auteur heeft er een handje van om naar haar vorige werken te refereren, waardoor je soms wel bepaalde informatie mist als je deze boeken niet gelezen hebt. Toch vond ik dat over het algemeen niet storend. Ik heb mooie inzichten uit het boek gehaald en ik ga het over een tijdje nog eens lezen, want dan valt er vast nog meer op zijn plek!

Meer recensies van Marit