Hoe de duivel gezinnen kapot maakt
Eigenlijk is het een vreselijk verhaal, vol demonie. Het illustreert datgene wat Satan altijd doet: liegen, misleiden, stelen (iemands jeugd), vermoorden (van iemands onschuld) en het kapotmaken van iemands gezin en kindertijd.
Omdat Edino het zelf vertelt, en je alles meemaakt door de ogen van een kind, blijf je lezen. Wat moet hij door een hel zijn gegaan!
Als juf/ kinderwerker denk ik aan al die kinderen die aan je zorg worden toevertrouwd en waarvan je wéét dat het thuis niet goed met ze gaat. Die onmacht! Want je wilt ze graag helpen. Meldingen verzanden in eindeloze bureaucratie en de duisternis blijft. Je kan enkel bidden dat Gods licht over ze mag schijnen. Want Zijn Licht verdrijft alle duisternis!
Lezen dus. Al is het met pijn in je hart. We zijn het aan Edino en kinderen zoals hij verschuldigd om te luisteren naar zijn verhaal. Het is het waard om gehoord te worden.