Een interessante manier om te leren over forensisch onderzoek
John Pel vertelt in dit boek op een interessante manier over zijn carrière. Het was ook heel interessant om over allemaal verschillende misdaden en ongelukken te lezen. Van de meeste misdaden en ongelukken had ik nog niet gehoord en hierdoor was het nog leuker om erover te lezen.
In het boek is het heel duidelijk dat John Pel gemotiveerd is in zijn beroep. In vergelijking met de andere forensische rechercheurs wil hij geen enkel detail laten liggen. Dit zie je heel duidelijk wanneer hij bijvoorbeeld in het water gaat om te kijken of er geen bewijsmateriaal in ligt. Hierdoor begon ik op een andere manier te kijken naar plaats delicten, omdat er overal wel bewijsmateriaal kan liggen dat op een bepaald moment de sleutel kan zijn om een misdaad op te lossen.
Wat ik ook goed vind is dat John Pel geen blad voor zijn mond neemt en zegt wat hij vindt. Hij stuurt bijvoorbeeld de burgemeester van Diemen weg op een plaats delict om geen bewijsmateriaal verloren te laten gaan. Hierdoor raakt hij dan ook vaak in de problemen, maar het zorgt er dan wel voor dat een zaak beter verloopt of zelfs sneller wordt opgelost.
John Pel vertelt ook over de mentale schade die het werk met zich meebrengt. Dit vind ik heel goed, omdat het laat zien dat het werk zwaar is en dat je niet meteen iets kan vergeten en dan doorgaan zonder dat je er last van zou hebben.
Je leert in dit boek ook veel bij over forensisch onderzoek en welke manieren er worden gebruikt om daders op te sporen en hoe ze onderzoeken wat er is gebeurd om te weten hoe een ramp is veroorzaakt. Je ziet ook dat zaken op een later moment wel op te lossen zijn door de evolutie van DNA onderzoek.
Ik raad het boek zeker aan voor mensen die geïnteresseerd zijn in misdaden en rampen. Het is een zeer goed boek en het is ook heel leuk om op een andere manier naar een misdaad te kijken in plaats van het op het nieuws te zien of in de krant te lezen.