Advertentie


Eragon is het 1ste deel van een spannende reeks (Het erfgoed). Het gaat over een jongen Eragon die tijdens de jacht een mysterieuze blauwe steen vindt bij zijn terugkeer naar huis hoopt hij hiermee voedsel voor tijdens de winter te kunnen verkrijgen maar om bepaalde redenen wilde de mensen het niet hebben. Later ondekt de jongen dat het geen steen is maar een drakenei, at te maken heeft met zijn lotsbestemming die verbonden is met een eeuwenoude erfenis en het redden van de wereld.

Het begin van het verhaal geeft een situatie met een totale spanning effect weer voor de lezer maar echter is het een verklaring van waar de steen of eerder gezegd het drakenei kwam voor dat Eragon het in handen kreeg. Door die spanning geeft het me de drang om het boek te lezen tevens door de nauwkeurigheid van de details in het verhaal. Voor uit de tekst: “ Heel langzaam kroop Eragon dichterbij met zijn boog in gereedheid. Al zijn inspanningen van de afgelopen drie dagen hadden tot dit moment geleid. Hij haalde nog een keer diep adem, hief zijn boog op en ... een explosie scheurde de nachtelijke stilte. De kudde vluchtte. Eragon snelde door het hoge gras, een vurige wind streek over zijn gezicht. Toen hij tot stilstand gleed, schoot hij zijn pijl naar het springende hert. Het projectiel miste het dier behalve één haar en verdween fluisterend in de duisternis. Eragon draaide zich soepel om terwijl hij een nieuwe pijl op zijn boog plaatste zonder na te denken. Achter hem, op de plaats waar het hert net had gelegen, was van het ene moment op het andere een grote cirkel gras en bomen aan land gelegd. Veel van de dennenbomen hadden hun naalden verloren en het gras buiten de smeulende, zwart geworden plek was verpletterd. Een rookpluim verspreidde een brandende geur en kwam kronkelend omhoog. Een glanzende blauwe steen lag in het hart van de verschroeide cirkel. Mist veegde over de verkoolde aarde en krulde rond de steen als dunne tentakels. Eragon keek geruime tijd rond en dacht aan gevaar, …”

Wegens die nauwkeurigheid het boek een breed intro voor dat weer in volle spanning is en mysterie. Met als gevolg dat geduldig moet zijn voor dat deel van het verhaal en dat door leest zonder het op te geven van het boek maar wees gerust het is de moeite zeker waard.


Je kunt het besluit nemen dat de reden waarom het boek zo aantal pagina’s heeft door al die details, de manieren voor het spanning en mysterie te hebben daarbij aan de volwachtingen te voldoen van / voor mensen die graag die stijl(en) hebben.

Reacties op: boek opdracht

51
Eragon - Christopher Paolini
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker