Een mooi, aangrijpend verhaal

MCvdP 20 augustus 2024
Als de sterren fonkelen is het eerste boek welke ik heb gelezen van auteur Jet Nijland en het zal niet de laatste zijn!
Ik lees vaak oorlogsromans maar voor het eerst een verhaal waarin het leven wordt
belicht van een dwangarbeider.
Jet verteld het verhaal van haar opa en oma. De wetenschap dat dit verhaal gebaseerd is op het leven van dierbaren maakt het nog bijzonderder.
Emoties van ongeloof, verdriet, boosheid kwamen aan mij voorbij. Maar ook het mooie gevoel wat liefde kan doen in tijden van onzekerheid en angst... dat dat mensen overeind kan houden, hoop / kracht kan geven.
Ondertussen leef je ook mee met kleindochter Liz, hopende dat ze haar onzekerheden opzij kan zetten en haar hart kan openen voor de liefde. En dat ze door haar zoektocht meer inzicht gaat krijgen in wat haar opa en oma is overkomen en ze soms letterlijk dezelfde wegen bewandeld als haar opa.

Als de sterren fonkelen is een boek welke me heeft geraakt en me weer doet realiseren wat een geluk ik eigenlijk heb.
Jet verteld een verhaal wat verteld moet blijven worden opdat we niet vergeten.

Meer recensies van MCvdP