Mijn recensie

Michèle De Baere Michèle De Baere
29 mrt 2024

Deze roman schetst een aangrijpend portret van Sofie, een jonge vrouw die vecht tegen de erfenis van een liefdeloze jeugd en de complexiteit van haar eigen keuzes. Haar vlucht in een relatie die geen fundament heeft, leidt tot een breuk die haar verder uit balans brengt. Wat volgt is een duistere afdaling in een wereld van manipulatie en geweld, waarin Sofie werk vindt bij een man met sinistere bedoelingen.

De kracht van het verhaal ligt in de manier waarop het de worsteling tussen wanhoop en hoop belicht. Sofie's leven lijkt een aaneenschakeling van verkeerde beslissingen en schrijnende omstandigheden, maar juist in die uitzichtloosheid blijft een sprankje hoop bestaan. Dit innerlijke vuur maakt haar tot een geloofwaardig en bewonderenswaardig personage.

De auteur weet op indrukwekkende wijze spanning op te bouwen, waarbij de dreiging constant voelbaar is. De donkere kanten van het verhaal worden nergens geromantiseerd, maar worden met nuance en realisme beschreven. Tegelijkertijd is er een zekere tederheid in de beschrijvingen van Sofie’s hoopvolle momenten, wat het verhaal een diep menselijke dimensie geeft.

Meer recensies van Michèle De Baere