Aanrader!!
Mariska neemt je in Finisterre mee op een pelgrimstocht die verder gaat dan de fysieke reis naar het uiterste westen van Europa. Haar taal is beeldend, haar observaties scherp en oprecht. Wat begint als een verslag van een voettocht, ontvouwt zich als een diep persoonlijke ontdekkingsreis vol herkenbare reflecties, verrassende ontmoetingen en stille inzichten.
Niet alleen is haar taal poëtisch , ik wilde soms met een gele marker even iets ‘ bewaren! Zo veel mooie inzichten.
Ze schrijft met de gevoeligheid van een dichter en de precisie van een journalist. Kwetsbaarder, en krachtig! Haar kracht ligt in het vinden van betekenis in het alledaagse – een verweerd pad, een vluchtige blik van een medepelgrim, de stilte na een lange etappe. Finisterre is geen standaard reisverslag, .zo als we ze al vaak hebben gelezen, maar een spiegel voor iedereen die even wil stilstaan bij wat werkelijk telt en wat een persoonlijke betekenis heeft.
Een boek om langzaam te lezen, want ik wilde niet dat het zou eindigen.
Ik en nu al vele van mijn vrienden hebben er intens van genoten!
Een enorme aanrader.
Een boek om langzaam te lezen, want ik wilde niet dat het zou eindigen.
Ik en nu al vele van mijn vrienden hebben er intens van genoten!
Een enorme aanrader.