Om even helemaal weg te dromen

Mirellab 05 juli 2024
Ik mocht het boek lezen en een recensie schrijven. Een heerlijk boek met herkenbare situaties om even helemaal weg te dromen.
Het boek is het verhaal van Moya , een pottenbakster die in het familiebedrijf werkt. Het familiebedrijf is een pottenbakkerij, waar Moya op originele wijze vazen en servies maakt. Na het overlijden van haar vader komt het bedrijf in financieel slecht weer. Haar broer kiest voor een productiemanier van pottenbakken, terwijl Moya het pottenbakken meer als kunst en handvlijt ziet. Na onenigheid met haar broer over de toekomst van het bedrijf, zoekt Moya samen met haar teckel mister Miller haar rust op het platteland in het plaatsje Bugsy. Het dorpje dat we kennen uit de eerdere delen van Anne Labus. Ook de personages uit de vorige delen spelen een grote rol.
Moya en mister Miller voelen zich al snel welkom in het dorpje. Ze krijgt de mogelijkheid om een cottage met bijbehorende pottenbakkerij te huren. De cottage is van een overleden pottenbakker, die bevriend was met haar vader. Al snel poppen de plannen op om in samenwerking met de andere mensen uit Bugsy (Kathy, Lena, Agnus) een pottenbakkerij te beginnen. Zo kan zij op haar eigen originele manier pottenbakken. Tussendoor speelt het verhaal van Moya en Robin, een werknemer van het familiebedrijf. Overwint hun liefde de hobbels van het vertrek van Moya uit het familiebedrijf, de ziekte van de moeder van Robin en het feit dat Robin werknemer is van het familiebedrijf ?

Meer recensies van Mirellab